Следвайте Гласове в Коментар на Калина Андролова в предаването ''Политически НЕкоректно''Откритото,

...
Следвайте Гласове в Коментар на Калина Андролова в предаването ''Политически НЕкоректно''Откритото,
Коментари Харесай

За технологиите и сценариите

Следвайте " Гласове " в 
Коментар на Калина Андролова в предаването ''Политически НЕкоректно''

Откритото, само че не формализирано присъединяване на НАТО във войната в Украйна, подкрепяйки Киев по всевъзможни способи – оръжия, разследващи данни, инструктори, стратези, медийни и публични акции всъщност съставлява вървене по доста тънка линия. Съединени американски щати хем вземат участие интензивно, хем се двоумят до каква степен могат да стигнат, без да предизвикат Русия да употребява нуклеарно оръжие. Американските военни не са дали на украинската войска оръжия с отдалечен обхват, точно с цел да избегнат сходно апокалиптично развиване. Войната в Украйна е особена война. Съединени американски щати крепят Украйна, само че когато на моменти напрежението ескалира, дават лекичко обратно. Вашингтон поддържа избран интензитет, който наподобява уморителен за Русия – разход на хора, оръжие и обезсилване на съветската държавност от вътрешната страна. В удължаването на тази война Съединени американски щати виждат отслабването на политическата теория на Путин. Затова те управляват Зеленски по тяхната скица, а не съгласно най-късия път за привършване на войната.
Русия, от своя страна, води войната по-скоро като ултиматум към Съединени американски щати за разрешаването на статута на Украйна, в сравнение с като класическа война. Западните медии изписаха доста неща за несъстоятелността на руснаците, само че би трябвало да отбележим, че даже неподготвеният човек би се досетил, че когато си оставил електроснабдяването, горивата, железниците, пътищата, връзките, медиите да ги има, да са настоящи, значи не следваш разпоредбите на войната. Въпросът е ЗАЩО. Путин изчаква ултиматумът да създаде опция за решение. Или по същия метод като американците има малко по-други цели от бързото привършване на войната. Той самият съобщи, че стопира с масираните ракетни удари, тъй като задачата му не е да „ унищожава Украйна “. С нашествието си Путин разтури всички задължения на Украйна към западния фактор за военни бази на Черно море, и изобщо извади Украйна от тихата милитаризация, която се случваше. След майдана против Янукович Съединени американски щати започнаха да усвояват Украйна през инсталиране на марионетна власт – задачата беше да се отнеме преобладаващият надзор на Русия над Черно море, Украйна да отхвърли наличието на Русия в Севастопол, а в Крим да стартира създаване на военна база на НАТО. След непредвиденото анексиране на Крим от РФ, Украйна стартира създаване на военни бази в Азовско и Черно море (в Очаков и Бердянск, на запад и на изток от Крим), подписаха се съглашения със западни страни за съдействие в региона на защитата, и стартира подготовка на украинската войска за военни дейности.
Искам да напомня едно име, което илюстрира образно технологията за прелом - Арсений Яценюк, който беше министър председател на Украйна за към две години след революцията (от 2014 до 2016 г.). Преди това беше и министър на стопанската система, и лидираше партия със заглавие, което звучи доста познато, „ Фронт на измененията “. Отвреме в точния момент Яценюк ходеше на работа с метро и влизаше в сладкарници, защото беше квалифициран от американския пиар специалист Джо Голдбърг, прочут с програмата на Обама „ разходки измежду хората “ и ядене на хамбургери в заведения за бързо хранене. Същият филм гледахме у нас напълно неотдавна. Имам поради необятно отразяваните разходки по улиците на София на Кирил Петков. Сега се сещам и за още един подробност: тъй като за Яценюк битката с корупцията беше главен приоритет, той назначи за министри някои чужденци – литовец, грузинец и други сходни. Прекъснете ме, в случай че не е правилно, само че аз си припомням по какъв начин Кирил Петков предложи да ни докара хора от чужбина за значимите позиции в страната, с цел да подсигурява някаква тяхна чуждоземна експертиза и на първо място илюзорна самостоятелност. Всъщност задачата на сходен ход е да се слагат още по-управляеми лица, само че в различен аспект. Това са хора с навигация извън, без пъпна шнур в страната правоприемник, и изцяло свободни за по-радикални дейности, защото нямат страсти към нацията, откакто си свършат работата, напущат страната.

Припомням ви за злощастният Яценюк, с цел да ви обърна внимание, че схемите са едни и същи. Площадни революции, парламентарни рецесии, заличаване на мощните партии посредством обвинявания в корупция, посредством единен „ либерален “ обръч против тях, посредством методите на демонизиране, остракиране и накъсване. Следва инсталиране на управляеми кукли, които постоянно се подменят, с цел да се замаже отговорността, когато има фрапантни решения. Следва разграждане на държавността, с цел да се изтрие инстинктът за национално предпазване. Следва взимане под надзор на службите за сигурност и подготовка на властовия запас за извънгабаритни решения и дейности. За медийното застраховане на тази технология даже няма да загатвам, тъй като е ясно, че медиите приготвят, съпортват и даже са главно оръжие в разтурянето на политическия ред. Те са в цялостна симбиоза с площадния напън и частично даже го създават и затвърждават, отразявайки го.
Още с анексията на Крим, и изключително с началото на военните дейности в Украйна, в проектите на Съединени американски щати и НАТО за Черноморския район породиха корекции. България към този момент става извънредно значима територия, като обезщетителен вид за военна инфраструктура в Черно море, дружно с Румъния. Планира се създаване на военна база край Варна, която ще е покрай базата „ Михаил Когълничану “ в региона на Констанца, водите са дълбоки, а Добруджа е с равнинен релеф, комфортна за летища. Когато се построява военна инфраструктура, тя постоянно се свързва вътрешно, възнамеряват се връзки сред летища, пътища, пристанища. България също по този начин граничи сухопътно с Гърция и Турция. Така че не можем и няма да останем настрана от общата мрежа. Това изяснява парламентарните рецесии, опитът за разграждане на систематичните партии, въвеждането на машините и на Политическа партия като бухалка, използването на целия този сюжет за насила държание на партийните субекти. Политическа партия не се случиха, тъй като са доста харизматични, както те си мислят. Поради грешките на Кирил Петков обаче плановото трасе леко се промени, Политическа партия в този миг ще имат поддържаща роля за изнудване на ГЕРБ. Ако ГЕРБ запчнат доста да мислят и да се усукват, идват още веднъж Политическа партия. Бих споделила, доста сполучлив сюжет за въвеждане на надзор. За страдание. 
 
Източник: БНР
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР